Koude tegen vetophopingen

Cryolipolyse (vernietiging van vet door kou) is een uitstekend alternatief voor liposuctie. Het is een recente methode voor liporeductie – het verwijderen van lokale vetophopingen – en het werkt gericht, non-invasief, pijnloos en zonder hersteltijd.

Waar gaat het om?

Cryolipolyse hanteert een natuurkundig principe dat al meer dan honderd jaar bekend is, namelijk dat vetcellen, de adipocyten, gevoeliger zijn voor een langdurige blootstelling aan koude dan andere cellen.

Het Medical Cryo System combineert het vacuüm zuigen van de vetlaag, met behulp van een handapparaat genaamd "Cryode", met de afkoeling ervan tot een temperatuur van tussen de -5°C en de 0°C.

Dit veroorzaakt kristallisatie en vervolgens apoptose van het vet in de adipocyten.

Wetenschappelijk onderzoek naar cryolipolyse toont het volgende aan:

Het vet in de adipocyten komt langzaam vrij en wordt door het lymfesysteem vervoerd en vervolgens verwerkt en uitgescheiden op dezelfde manier als vet uit voedsel.

Dit proces doet ontstekingscellen vrijkomen die in de weken na de sessie de behandelde vetcellen geleidelijk aan afbreken. Dit vermindert de dikte van de vetlaag.

De blootstelling aan koude door extractie van energie leidt tot de apoptose van vetcellen, dat wil zeggen hun natuurlijk geprogrammeerde dood.

Apoptose is de natuurlijke uitscheiding van vet uit de adipocyten door het lichaam, zonder het vetgehalte van het bloed (cholesterol, triglyceriden ...) significant te wijzigen. De huid past zich probleemloos aan de morfologische veranderingen aan.


De superioriteit van het Medical Cryo System

Voor optimale resultaten wilde onze afdeling Research & Development een apparaat ontwikkelen met een hogere thermische schok dan bij de momenteel verkochte apparaten. Daarom bedachten wij een eerste opwarmingsfase van een paar minuten, waarbij de te behandelen zone wordt opgewarmd tot zo'n 39 à 40°C.

Vervolgens daalt in de cryogene fase de temperatuur van die omgeving tot -5°C.

Alle wetenschappers zijn het erover eens dat via een grotere thermische schok een beter resultaat wordt behaald. Dankzij deze eigenschap staat het Medical Cryo System aan de top van alle momenteel verkochte cryolipolyse-technologieën.

De Cryode van het Medical Cryo System
Vergeleken met andere producten voor cryolipolyse onderscheidt het Medical Cryo System zich door de ronde vorm van de Cryode en doordat er geen membraan nodig is.

De Cryode is van geleidend metaal en verdeelt de aanzuiging over de volledige binnenkant van het hulpstuk en het gehele aluminium oppervlak maakt optimaal contact met de huid. De resultaten zijn beter en de reiniging wordt zo eenvoudiger!

Bovendien zijn er vier hulpstukken (twee grote en twee kleine) voor een zo goed mogelijke aanpassing aan de anatomie.

Een egale verdeling van de kou
De vier Peltier-elementen bevinden zich aan de buitenkant, rond het gedeelte dat in contact komt met de huid. Ze verzekeren een uniforme verdeling van de koude over het geheel van het aangezogen volume.

De behandeling is aangenamer voor de patiënt, die niet langer het gevoel van intense koude ervaart dat traditionele cryolipolyse-apparaten veroorzaken.

Zichtbaar resultaat in slechts 1 sessie, zonder chirurgische ingreep.


Het effect is zichtbaar na 4 tot 8 weken en vertegenwoordigt ongeveer 30% van het vetweefsel.